Διπλωματική Μελέτη

Διπλωματική
Σαλιάρη Ναυσικά, Χαβαλέ Μαριέττα
Μορφογενετικός Σχεδιασμός στην τάφρο του Κάστρου της Χίου

Η διπλωματική εργασία συνδέεται άμεσα, θεωρητικά και πρακτικά με την ερευνητική εργασία που πραγματοποιήθηκε την ίδια χρονική περίοδο. Το σχετικό τεύχος έχει τίτλο «Μορφογενετική Αρχιτεκτονική _Το Παράδειγμα της Ναυπηγικής», και συμπεριλαμβάνει ψηφιακό υλικό που αναπαριστά βίντεο από την εξελεγκτική διαδικασία της μορφογένεσης, με έναυσμα δομές της ναυπηγικής.

Η διπλωματική εργασία, παρουσιάστηκε στην 6η Πανελλήνια Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου «WALLS», στην Πάτρα το 2009 και δημοσιεύτηκε στο σχετικό ομώνυμο τεύχος στο πεδίο “Φοιτητικές Συμμετοχές» σελ. 338 – 339 ως τιμητική συμμετοχή από διπλωματικές εργασίες που διακρίθηκαν.

Επίσης, επιλέχθηκε ανάμεσα σε διπλωματικές αποφοίτων πανεπιστημίων της Κύπρου και του εξωτερικού που είχαν ολοκληρώσει την εκπόνηση της εργασίας του από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012, και παρουσιάστηκε σε ημερίδα στο Fred­er­ick Uni­ver­sity της Κύπρου (Οκτώβριος 2012) με στόχο τον ακαδημαϊκό διάλογο, αναφορικά με τη Διπλωματική Εργασία του Αρχιτέκτονα.

Τα κριτήρια επιλογής ήταν: ο βαθμός καινοτομίας και πειραματισμού, η αιτιολογημένη και συγκροτημένη πορεία εργασίας, η ποιότητα του σχεδιασμού και των μέσων αναπαράστασης. Δείτε την διπλωματική εδώ.

gallery

Διπλωματική Μελέτη (1)

Καλάθι αγορών